Lakara
Prijava na e-novice

Ime

Elektronska pošta

 • Učinkovitost proizvodnje na svojem vrhu - DRINKTEC 2017
  1.09.2017

  Schwertberg, Avstrija – avgust 2017

  Na Drinktec 2017, vodilnem sejmu za industrijo pijač in tekočih prehrambnih izdelkov, bo ENGEL postavil nov standard učinkovitosti v visoko integrirani proizvodnji zapork za pijače. Sejem bo potekal od 11. do 15. septembra v Münchnu v Nemčiji. V sodelovanju s partnerskimi podjetji bo ENGEL, proizvajalec strojev za brizganje plastike in sistemski dobavitelj, s sedežem v Schwertbergu v Avstriji, predstavil popolno sistemsko rešitev.

  V petih dneh sejma, bo v realnih proizvodnih pogojih v času cikla pod 2,5 sekunde, proizvodna celica izdelovala 26-milimetrske zaporke iz HDPE, vključno z zaščitnim robom. Sistem dosega izjemno energijsko učinkovitost in najvišjo stopnjo ponovljivosti procesa. Bistvo te integrirane rešitve je brizgalni stroj ENGEL e-victory 2440/380 z zapiralno silo 3800 kN. Uporabljeno bo 96-gnezdno orodje podjetja Corvaglia iz Eschlikona v Švici. Podjetje ENGEL ima v tej celici integrirano dodatno periferijo, vključno s suhozračnim sistemom DMS, proizvajalca Blue Air Systems (Kundl, Avstrija), kontrolnim sistemom IMDvista (Brügg, Švica) za kontrolo zaporke TWIN, in enoto za transport materiala Piovan (S. Maria di Sala VE, Italija). Regulacijo toplokanalnega sistema izvaja S.i.S.e. (Oyonnax, Francija), partnerji za osnovni granulat pa so Borealis, (Dunaj, Avstrija) in Gabriel Chemicals (Gumpoldskirchen, Avstrija).

  Popolnoma električen e-cap za največjo natančnost in ponovljivost procesa

  “Kar zadeva geometrijo, so zaporke za pijače dosegle svoj minimum pri teži, kar pomeni, da so zahteve glede natančnosti in ponovljivosti strojev za brizganje večje kot kdajkoli prej,” pravi Frank Schuster, direktor prodaje ENGEL packaging, opisujoč trend, ki je pogosto odločilen pri konstruiranju strojev za brizganje in proizvodnih celic za proizvodnjo zapork. Poleg tega se občutljivost proizvajalcev glede energetske učinkovitosti še naprej povečuje. Za zadovoljitev obeh izzivov se ENGEL osredotoča na popolnoma električne visokoproduktivne stroje za izdelavo zapork. Z zapiralnimi silami od 1.100 do 4.200 kN je bila serija ENGEL e-cap razvita posebej za ta tržni segment.

  Poleg vsega so visoko zmogljivi servo-pogoni odločujoči za izredno stabilnost procesa in natančnost strojev za brizganje plastike e-cap. Zagotavljajo zahtevano kapaciteto plastificiranja in maksimalno količino uporabnih delov, tudi pri uporabi novih materialov HDPE z visoko trdnostjo in z MFI, ki je znatno nižji od 2 ali celo 1 g /10 min. Poleg tega povečane sile izmetavanja in zapiranja pripomorejo k doseganju zelo kratkih ciklov. Kljub svoji impresivni zmogljivosti, e-cap zahteva zelo malo energije in hladilne vode, tudi pri konstantno visoki hitrosti.

  ENGEL na Drinktec 2017: hala A4, stojnica 324