Lakara

Tehnologije polnjenja in transporta

Piovan lahko izpolni najstrožje zahteve polnjenja in transporta granulata, od posameznih enot pa do popolnoma integriranih sistemov, namenjenim različnim tipom proizvodnje različnim vrstam materiala.

Vsa Piovanova oprema za polnjenje in transport materiala je primerna za uporabo programa WinFactory; le ta omogoča vplivanje direktno na proizvodne aktivnosti, urejanje funkcionalnih parametrov pomožnih naprav, da bi izboljšali njihovo učinkovitost.

CENTRALNI SISTEMI

SKLADIŠČENJE

POSEBNE NAPRAVE

RAZVODNI SISTEM

TRANSPORT MATERIALA

črta piovan

• CENTRALNI SISTEMI

Centralni sistem omogoča nadzor celotnega procesa transporta materiala iz ene točke; od skladiščenja do transporta in polnjena na stroju za predelavo. Takojšnje zmanjšanje odpada materiala in napak zaradi zamenjave materialov, celotna avtomatizacija procesa ter inteligenten nadzor zaloge in porabe granulata.

Prednosti:

• Prilagodljivo, hitro in varno ravnanje z materiali brez izgub ali tveganj za napake
• Ni degradacije materiala ali tvorjenja prahu;  vakumsko transportiranje materiala poteka s kontrolirano hitrostjo
• Natančno upravljanje zalog in proizvodnih nalog, z možnostjo stalnega spremljanja podatkov zaloge in porabe
• Racionalna in organizirana distribucija zagotavlja višji proizvodni ritem in konstantno kakovost
• Optimizacija porabe  energije, zahvaljujoč se prilagodljivosti centralizirane grupe vakumskih črpalk
• Pripravljen na prihodnje razširitve in ustvarjanje novih delovnih enot brez potrebe po spreminjanju logike sistema

FeedingSystem_2012_000IN

črta piovan

• SKLADIŠČENJE

Za shranjevanje materiala, Piovan ponuja za material v obliki granulata tako večje zunanje silose – kateri so lahko opremljeni s pnevmatskih sistemom polnjenja, do manjših silosov in zalogovnikov za namestitev v proizvodnem obratu.

 Kot zaključena celota, so na voljo tudi filtrirne naprave za zrak s katerim transportiramo in za sisteme odpraševanja granulata. Optimizacija in nadzor silosov se izvaja s pomočjo nivojskih senzorjev in obremenitvenih celic, ki omogočajo nadzor nad porabo granulata in integrirano spremljanje količin materiala.

“Oktabin” in “bigbag” praznilne postaje so tudi na voljo. Slednja je lahko opremljena z dozirno postajo, kar je posebej primerno, če gre za kritične materiale.

Silos
črta piovan

• POSEBNE NAPRAVE

Piovan ima široko vizijo transportnih tehnologij, zato vključuje tudi zanesljive naprave za dekontaminacijo materiala, kot so odpraševalne naprave, namenjeni predvsem za reciklirane ali prašne materiale in velike količine materiala v kosmičih.

Poleg tega  so na voljo kovinski separatorji  in sistemi vibracijskega sejanja z mrežo; ti izvajajo ločevanje različnih lotov materiala za zagotavljanje konstantne kvalitete v proizvodnji.

 

 

Big-Bag

črta piovan

• RAZVODNI SISTEM

Distribucija materiala do končnih postaj, se lahko izvede z različnimi variantami cevnega razvoda, izbrano glede na najprimernejšo rešitev za vse materiale; polimeri se preklapljajo ročno ali z avtomatsko preklopno postajo.
Nerjaveče cevi imajo premer med 40 mm in 100 mm, z vsemi pripadajočimi deli.
To omogoča fleksibilnost transporta in maksimalno prilagodljivost na različne tipe cevne instalacije.

piping_ceramic_bends

Razpon sega od posebnih različic za vroči material, ki omogoča, da granulat obdrži ustrezno visoko temperaturo granul, do poliranih cevi s hrapavostjo nižjo od 0,4 mikrona za optični in medicinski sektor. V primeru abrazivnih materialov, steklena ali s keramiko prevlečena kolena rešijo vse težave obrabe. Na voljo v ročni ali avtomatski izvedbi, Piovanova preklopna postaja poveže pravi material do končne postaje.

Ročna preklopna postaja je lahko opremljena s sistemom identifikacije materiala, kar omogoča delovanje brez možnosti napake. V avtomatski različici preklopna postaja zagotavlja ustrezno kombinacijo brez posredovanja operaterja hkrati pa popolnoma odstrani vsakršno onesnaženje (cikel čiščenja cevi po vsakem opravljenem ciklu transporta).

Distribucija materiala v skladiščnem prostoru, začenši  s praznilno postajo silosa, zaboja ali “big-baga” se izvede s pomočjo sesalnih posod, katere so zasnovane z namenom zagotoviti stalen in tekoč pretok. Vir je lahko izbran avtomatsko s pomočjo pnevmatskih potnih ventilov, ki delujejo v zaporednem, izmeničnem  ali mešanem načinu. Zagotavljajo optimizirano porabo zaloge glede na porabo materiala in tip procesa.

manual-coupling-station
črta piovan

• TRANSPORT MATERIALA

Celotna paleta enofaznih in trofaznih sesalcev omogoča avtomatski transport materiala v sušilne silose, dozatorje in stroje za predelavo. Trofazni sesalci lahko delujejo neodvisno ali kot del centralnega dozirnega sistema.

Big-Bag