Lakara

DPA

DPA sušenje s stisnjenim zrakom

Kompakten in energetsko učinkovit

● Dvojna optimizacija porabe v skladu s tipom proizvodnje
● Samo-nastavitev delovnih parametrov
● Vrednosti rosišča vse do -40°C
● Nadzor pravilnega razvlaževanja
● Odprta baza materialov (Material Database)
● Maksimalna možnost pregleda
Novi Piovanovi sušilci iz serije DPA pri obdelavi higroskopnih polimerov uporabljajo stisnjen zrak. 6 različnih modelov ima sušilno kapaciteto od 0,5 do 25kg/h in povprečno vrednost rosišča pri -25°C (le ta je lahko razširjena vse do -40°C in sicer v konfiguraciji s sušilnim stolpom).

Optimizacija porabe energije:

Nadzor omogoča upravljanje pretoka zraka na sedmih levelih, samoregulirajoč  delovanje sušilca glede na količino prisotnega materiala. Sistem se tako izogne brezpotrebni porabi energije kakor tudi stisnjenega zraka. DPA sušilci so lahko opremljeni tudi z napravo IMD (Intelligent Material Drying), ki omogoča še dodatno varčevanje z energijo, zagotavlja optimalno upravljanje procesa sušenja, preprečuje prekomerno segrevanje materiala ali toplotno razgradnjo. Upravlja nastavljeno točko, ki temelji na porabi granulata in samodejno zmanjša pretok zraka v sušilcu, s tem pa tudi porabo energije (funkcija Plus).

Samoprilagoditev delovnih parametrov:

Zahvaljujoč podatkovni bazi materialov (Material Database), ki je vključena že v standardni konfiguraciji, nadzor avtomatsko regulira razmere procesa glede na izbran material in na to, kakšen urni pretok je nastavljen.

Baza odprtih materialov, ki vsebuje 50 materialov skupaj z vnaprej določenimi nastavljenimi vrednostmi za optimalno obdelavo, se lahko spreminja, prilagodi in integrira z novimi podatki v skladu z aktualno proizvodnjo stranke.

Nadzor pravilnega razvlaževanja:

Elektronski sistem sušilnikov DPA vključuje funkcijo sušenja. Nenehno preverja čas polnjenja sušilnega lijaka in čas sušenja ter signalizira kritične dogodke.

Maksimalna možnost pregleda:

Sušilni lijak je opremljen z odstranljivim difuzijskim stožcem, ki se odstrani pri čiščenju in pri menjavi materiala.

Vrednost rosišča vse do -40°C

Sušilni stolpi (opcijsko) omogočajo razširitev področja uporabe enote. Postopek regeneracije se izvaja brez toplote, samo s pomočjo stisnjenega zraka.