Lakara

Zapiralna enota

Uporabne inovacije

Izredno natančna vzporednost vpenjalnih plošč    Vzporednost  vpenjalnih plošč – posledično obraba orodij – na brezvodilnih strojih ENGEL victory ni rezultat seštevka napak pri proizvodnji posamične komponente. Vsaki brezvodilni zapiralni enoti se pred dobavo natančno nastavi paralelnost plošč po standardu, ki določa zelo natančno nastavitev vzporednosti.
Težka orodja
Težka orodja ne predstavljajo težav za brezvodilni sistem zapiralne enote. Visoko natančna vzporednost vpenjalnih plošč je zagotovljena preko patentiranega sistema FLEX-LINK in preko masivnega C okvirja. Z uporabo dodatnih vodil, ki pomagajo nositi premikajočo se polovico orodja, pa je lahko teža orodja skoraj brez limita.
Orodja večjih dimenzij
Že običajna zapiralna enota brezvodilnega stroja ENGEL victory ponuja veliko prednost pri orodjih v primirjavi z ostalimi zapiralnimi enotami. Razširjene vpenjalne plošče in večji skupni hod odpiranja sta na voljo kot opcija, če je to potrebno. Torej lahko velikost vpenjalnih plošč povečamo na naslednji rang stroja brez da povečamo zapiralno silo.
Izjemna energijska učinkovitost
Že osnovni sistem brezvodilnih strojev zagotavlja maksimalne prihranke energije. Še posebno z natančno uležajenimi drsnimi vodili, brez trenja ker ni vodil in izjemno učinkovite vzpostavitve zapiralnega tlaka, znatno povečamo energetsko učinkovitost. Različne možnosti varčevanja z energijo so možna v kombinaciji z različnimi hidravličnimi pogoni od EHV do ecodriva.

Krajši proizvodni cikel

 

 

Brezvodilni stroj je idealna osnova za integrirano avtomatizacijo na stroju. Brez oviranja vodil, se lahko robot pomika horizontalno v in iz orodja ob tem, da so varnostna vrata zadaj odprta. Tako je lahko avtomatizacija nameščena bližje stroju, kar prihrani prostor.  Avtomatizacija je preprosta tudi v proizvodnah z nizkim stropom. Direktno horizontalno gibanje robota v in izven orodja skrajša tudi čas cikla, še posebno v primerih kompleksne avtomatizacije.