Lakara

Energijska učinkovitost

Nadzor vseh gibov stroja: hitro, ponovljivo in energijsko učinkovito

Engel je začetnik energijsko učinkovitih hidravličnih sistemov. Še bolj pomemben od učinkovitosti delovanja hidravličnih pogonskih sklopov je osnovni koncept hidravlike brizgalnega stroja. Od začetka proizvajanja brezvodilnih brizgalnih strojev je ENGEL imel koncept, ki zagotavlja sam po sebi zelo nizke potrebe po energiji za centralni hidravlični sistem na stroju.

Poleg posebej energijsko učinkovitega osnovnega koncepta stroja, Engel že mnogo let strmi k visoki učinkovitosti hidravličnega pogona. Engel je že 15 let nazaj postavil standard v energijski učinkovitosti in kontroli kvalitete z zamenjavo PQ hidravlike s pametno hidravlično črpalko (EHV).

In z novo opcijo, ecodrive servo hidravliko ENGEL sedaj združuje prednosti hidravlike s servokrmiljenimi pogoni. Ecodrive ponuja še boljši nadzor in natančnost nad procesom, predvsem pa postavlja nov mejnik na področju energijske učinkovitosti.

Fleksibilnost preko modularnih možnosti hidravlike 
Najsibodo lahko izmetavani brizgani kosi z majhno težo brizga, kompleksna orodja s paralelnimi gibi ali je potrebna visoka hitrost vbrizgavanja. Prefinjena hidravlična opcija je na voljo za vsak še tako zahteven profil izdelka:
– enojna črpalka za zaporedne gibe

– dvojna črpalka za vzporedne premike

– močnejša pogonska enota za večje zmogljivosti brizganja in plastificiranja

– akumulatorji za izredno visoke hitrosti vbrizgavanja

– ENGEL ecodrive za maksimalno energijsko učinkovitost

“Zaklenjen” zapiralni tlak
Vsi premiki in pritiski za posamezne gibe stroja so seveda regulirani preko zaprtega hidravličnega kroga. Ampak kjer ima smisel,  držanje zapiralne sile in pritisk šobe – se potreben pritisk vzdržuje hidravlično, zato se poraba energije zmanjša na nič. S podaljševanjem časa ciklov, se povečujejo tudi prihranki energije.