Lakara

Brizgalna enota

Visoka zmogljivost brizganja in odlična stabilnost procesa

Odličen nadzor procesa brizganja                    
ENGLOVA hidravlična brizgalna enota pridobi dodatne točke z zanesljivo kontrolo procesa brizganja. V primerjavi s standardnimi krmilniki brizganja »clamped system« ima Englova brizgalna enota že standardno vključeno visoko občutljivo električno krmilje, ki zelo hitro zazna in reagira na motnje v procesu ali na spremenjene nastavitve. To zagotavlja odlično kvaliteto brizgancev in visoko stopnjo ponovljivosti ciklov. Nadzor natančnosti je še dodatno izboljšan z variabilnimi elektro-hidravličnimi črpalkami, že vključeno kot standardna oprema. Servo ventil je na voljo kot opcija (standardno je vključen pri opciji ecodrive) za še večjo optimizacijo pri zelo nizkih hitrostih prizganja.

Akumulator za visoko zmogljivost brizganja        
Izredno visoke hitrosti brizganja do 600 mm/s so potrebne za doseganje kakovost brizganih izdelkov z zelo tankimi stenami. Zahtevana zmogljivost brizganja je zagotovljena z dodatnimi hidravličnimi akumulatorji. Proces brizganja je kontroliran s pomočjo servo ventia

Učinkovit pogon plastificiranja
Plastificirano enoto poganja hidro-motor. Ti hidro-motorji so na voljo v treh velikostih za vsako brizgalno enoto. Poleg standardnega hidro-motorja, je motor za visoke hitrosti ali motor z močnejšim navorom na voljo kot opcija. To omogoča, da se pogon uskladi z ustrezno plastificirno enoto in brizganim materialom, za zagotavljanje visoke energijske učinkovitosti.  Z izbiro ustrezne verzije hidravličnega sistema, lahko plastificirna enota deluje vzporedno z gibi orodja.

Izbira plastificirne enote
Na voljo je širok izbor konfiguracij cilindra in polža, kateri omogoča optimalno izbiro plastificirne enote v skladu z aplikacijo. Cilinder je pritrjen na brizgalno enoto s sistemom hitre sklopke. Plastificirna enota je pritisnjena na orodje brez obremenitve, zahtevana naležna sila se nastavi na krmilni enoti stroja.