Lakara

Aplikacije

Sistemske rešitve na enem mestu

Kot sistemski dobavitelj, ENGEL svojim strankam izpelje projekt v celoti. Podjetje ponuja vse na enem mestu: brizgalni stroj, avtomatizacijo, procesna tehnologijo, izdelova orodij, izobraževanje in servis. Sistem brezvodilne tehnologije je idealen za integracijo avtomatizacije na stroj. Robot se lahko vedno giblje znotraj rahlo razširjenih varnostnih vrat. Po kratkem horizontalnem premiku postavlja izdelke na tekoči trak, ki je nameščen povsem poleg vpenjalnih plošč. Kot celota manjši stroj, nižja višina, manjši robot ter odprava dodatnih varnostnih ograj zagotovi nižje investicijske stroške ter boljšo izkoriščenost proizvodne hale.

ENGEL VICTORY 200 / 110

Proizvodna celica prinaša prihranek prostora z avtomatizacijo glavne osi robota postavljene v smeri stroja – primer kako se lahko najbolje izkoristi prostor v ustesnjeni proizvodnji ali kadar je potreben popoln dostop do zapiralne enote (sistem menjave orodja na tirnicah ali saneh).

ENGEL VICTORY 1350H / 330L / 350HL Combi

Dvokomponentna proizvodna celica za proizvodnjo dvobarvnih izdelkov ali mešanico togih in prožnih kompozitov. Z dodatnim tekočim trakom in postajo za ločevanje dolivkov. Takšna celica deluje popolnoma avtomatsko, brez nadzora delovanja s strani delavca

ENGEL VICTORY 750 / 130 Power

Primer proizvodnega stroja za izdelavo zobatih jermenic, ki je opremljen z oprema za zaključno obdelavo in  testiranje.

ENGEL VICTORY 750H / 500W / 260 dvojna kombinacija

Proizvodni center, ki povezuje skupaj 2 dvokomponentna brizgalna stroja ki imata skupnega enega linearnega robota za vstavljanje delov in odstranjevanje izdelkov. Oba stroja lahko predelujeta dva materiala v zaporedju. Kombinacija obeh strojev skupaj nam omogoča 4 komponentno brizganje.