Lakara

victory

Brezvodilni stroji za vse aplikacije

Na voljo v treh različnih modelih strojev – ENGEL victory spex, ENGEL victory tech in ENGEL victory combi – brezvodilen stroj ENGEL victory je idealen sistem za stroškovno učinkovito proizvodnjo brizganja. V letu 2009 je brezvodilni sistem prazoval 20. obletnico: v dveh desetletjih te tehnologije je bilo prodanih preko 55.000 strojev več kot 10.000 zadovoljnim strankam.

Proizvodnja s stroji, pri katerih je lahko zapiralna sila nižja za en do dva razreda

Brezvodilni stroj ENGEL victory pokriva območje zapiralne sile od 280 do 5.000 kN. Dejstvo pa je, da je področje uporabe precej širše, če izdelek, katerega želimo proizvajati ni omejen z zapiralno silo, ampak z velikostjo vpenjalnih plošč. Velikost vpenjalnih plošč in dostopnost ENGEL victory strojev zagotavlja manjšo investicijo, ker z ENGEL victory stroji lahko ravno tako dobro opravimo delo že z manjšo zapiralno silo. Zlasti pri uporabi velikih orodij je lahko investicija v stroje ENGEL victory precej nižja.

Večja dostopnost stroja

Brezvodilna tehnologija omogoča vpenjanje orodij velikih dimenzij. Prostor brez vodil omogoča lažje vpenjanje velikih orodij, tudi z več strankimi jedri. Orodje lahko sega vse do roba vpenjalnih plošč (mnogokrat tudi preko) in tudi visoka orodja so lahko hitro zamenjana. Robustna zasnova z majhnim trenjem zniža tudi stroške vzdrževanja. ENGLOV patetiran Flex-Link sistem in standardno nastavljena vzporednost vpenjalnih plošč, zagotavlja maksimalno vzporednost s čim manjšo obrabo orodij.

Prednosti pa so tudi pri avtomatizaciji. Roboti in dodatna avtomatizacija imajo prost dostop do orodja, kar pomeni, da je lahko izdelek hitreje odvzet.  Zraven pa stroj skupaj z robotom potrebuje zelo malo prostora, učinkovito lahko deluje tudi v proizvodnjah z nizkim stropom.

 

Zapiralna enota brez vodil za optimalno vzporednost vpenjalnih plošč