Lakara
Prijava na e-novice

Ime

Elektronska pošta

 • Prihodnost avtomobilizma se približuje
  18.07.2017

  Več kot 500 udeležencev ENGEL konference trend.scaut

  Schwertberg, Austrija – Julij 2017

  Seznam udeležencev na ENGEL trend.scaut 2017 je nekakšen pokazatelj tega “kdo je kdo” v mednarodni avtomobilski industriji. Dvodnevne konference konec junija v Linzu in St. Valentinu v Avstriji se je udeležilo več kot 500 vodij razvoja in proizvodnje, direktorjev in tržnih analitikov. Razpravljali so o trendih in izzivih, predstavili nove tehnologije in delili svoje vizije za prihodnost. “Zelo pozitiven odziv udeležencev še enkrat potrjuje, kako pomemben je ta dogodek. Trend.scaut je eden vodilnih mrežnih sestankov za višje kadre v avtomobilski industriji,” povzema dr. Christoph Steger, vodja prodaje pri gostitelju dogodka ENGEL AUSTRIA.

  Elektromobilnost, avnotomna vožnja, povezljivost in souporaba (car-sharing) avtomobilov – vse to spada med glavne trende, ki bodo bistveno spremenili zahteve po tem, kakšno naj bi bilo vozilo. Posledično bo to v prihodnjih desetih letih vplivalo tudi na samo proizvodnjo avtomobilov. Vsi gostje in govorci na ENGEL konferenci trend.scaut so se strinjali s tem, da bo nove izzive mogoče uspešno izpeljati le, če bodo vsa podjetja na vsaki stopnji »vrednostne verige« še bolj tesno sodelovala. »Danes razmišljamo o kompozitnih materialih in elektronsko funkcionalnih komponentah v zelo integriranih proizvodnih procesih in zaprtih materialnih ciklusih. Da bi vse te zelo različne tehnologije lahko delovale skupaj na najboljši možni način (od surovih materialov, skozi proizvodnjo in kasneje v reciklaži) je zelo pomembno, da vedno bolj delimo svoje znanje tudi preko meja podjetja,« poudarja Michael Fisher, vodja oddelka za poslovno uspešnost tehnologije v ENGEL Austria.

  Proizvajalec brizgalnih strojev ENGEL tako že od leta 2009 redno vabi na to omenjeno avtomobilsko konferenco trend.scaut, ki se bo prihodnja tri leta odvijala celo na treh različnih kontinentih – 2018 v Šanghaju – Kitajska, 2019 v Detroitu – USA in 2020 spet v Avstriji.

   

  Več kot konferenca: pogovore in predstavitve je spremljala avtomobilska in razstava družabnikov v Design centru v Linzu.

   

  Drugi dan dogodka je bil namenjen praktični uporabi. V svojem obsežnem obratu za proizvodnjo strojev je ENGEL predstavil inovativne tehnologije za ekonomično proizvodnjo avtomobilskega interierja in lahkih zasnov.