Lakara
 • K show 2019, Düsseldolf Nemčija
  9.07.2019

  K 2019: ENGEL obeležuje 30 let uporabe tehnologije tie-bar-less

  Zgodba o uspehu s svetlo prihodnostjo

   

  Ko gre za edinstveno zgodbo o uspehu ENGEL-ove tehnologije, tie-bar-less, številke govorijo zase, saj je več kot 70.000 strojev v rokah okoli 10.000 kupcev. Tehnologijo smo prvič predstavili na K razstavi leta 1989 in trenutno uživa ponovno oživitev. ENGLOV brezvodilni (tie-bar-less) stroj za brizganje, lahko, kot noben drug stroj, združuje stroškovno učinkovitost in učinkovito minimalno porabo virov.

  Velik in trajen uspeh ni bil zagotovljen z brezvodilno tehnologijo. Ko je bil ENGEL prvi proizvajalec strojev za brizganje na svetu, ki je v Düsseldorfu v Nemčiji, predstavil svoj za brizganje , je bila inovacija sprejeta z občudovanjem in veliko mero skepticizma. Zdelo se je, da obstaja veliko razlogov za dvom v to novo metodo. Do takrat je veljalo, da mora imeti stroj za brizganje štiri vodila.

  Ideja za novo rešitev se je porodila sama. Predvsem pri uporabi velikih orodij, bi vodila omejila ustvarjalno svobodo proizvajalcev. Montaža in demontaža orodja skozi štiri vodila je precej zapletena.

  Zaradi tega je fleksibilnost in preprosto spreminjanje orodja, ki jo je ponudil brezvodilni stoj, prepričala celo največje skeptike, ki so bili navdušeni nad rezultati. Interes industrije je bil kmalu tako velik, da je brezvodilni stroj postal prevladujoč v proizvodnem obratu ENGEL v Schwertbergu v Avstiji. V nekaj letih se je izdelava brezvodilnega stroja spremenila v serijsko proizvodnjo, ki smo jo poimenovali »victory«.

   

  ENGEL-ova brezvodilna tehnologija je bila prvič prikazana pred 30 leti na K sejmu v Düsseldorfu 1989.

   

   

   

  Z odlično vzporedno ploščo, odlično razporeditvijo vpenjalnih sil in visoko kakovostno zaščito orodja, brezvodilni stroji za brizganje ENGEL   nudijo najvišjo stopnjo fleksibilnosti za oblikovanje, avtomatizacijo in delovanje

   

  Obiščite Englov razstavni prostor na K 2019: hala 15 / prostor C58

  Düsseldorf, od 16.10. 2019 do 24.10.2019