Lakara
 • ENGEL predstavlja novo generacijo električnega stroja za brizganje e-mac
  25.08.2020

  Kompakten, prilagodljiv, stroškovno učinkovit

  Schwertberg, Austrija – Avgust 2020

  Oktobra 2020 bo ENGEL predstavil novo generacijo svojega električnega stroja za brizganje e-mac, s prefinjeno izdelavo konic pipete. Z največjo prilagodljivostjo za potrebe posameznih strank je e-mac zdaj še bolj kompakten.

  Kakovost konic pipete je v veliki meri odvisna od natančnosti postopka brizganja. Hkrati dolga jedra v orodju zahtevajo natančne premike plošč med odpiranjem in zapiranjem orodja. Zato imajo v tem segmentu uporabe prednost električni stroji za brizganje, pri nakupu pa je odločilna stroškovna učinkovitost. Z

  e-mac ima ENGEL v svoji ponudbi popolnoma električen stroj za brizganje, ki združuje visoko zmogljivost ter energijsko učinkovitost s kompaktno zasnovo stroja, s čemer zagotavlja nižje stroške na enoto tudi v clean-room prostoru.

  Podjetju ENGEL je uspelo še zmanjšati ogljični odtis stojev e-mac. Zahvaljujoč optimizirane geometrije zapiralne enote je e-mac 265/180, za 450mm krajši od prejšnje 180-tonske različice, brez zmanjšanja višine odpiranja. Med vsemi električnimi stroji na svetu je e-mac nove generacije najzmogljivejši v svojem segmentu.

  Vsi gibi stroja ENGEL e-mac – vključno s premikanjem brizgalnega agregata in izmetača – se izvajajo z električnimi servo pogoni. Stroj tako dosega zelo visoko raven splošne učinkovitosti. Po potrebi se lahko servo-hidravlična enota vgradi v okvir stroja, ne da bi potrebovali dodaten prostor.

  Brizgalna enota ENGEL e-mac je bila razvita s poudarkom na še večji dinamiki. Na voljo je v treh izvedbah. Tako lahko stroj prilagodite specifičnim zahtevam in dosežete najvišjo splošno učinkovitost z najrazličnejšimi aplikacijami.

  Popolnoma avtomatiziran sistem na najmanjšem tlorisu

  E-mac 180 dokazuje učinkovitost nove generacije strojev s proizvodnjo pipetnih konic iz polipropilena v natančnem  64-gnezdnem orodju podjetja Tanner (Feuerthalen, Švica). Čas cikla je šest sekund. To je čas v katerem e-mac stroji pokažejo vso svojo zmogljivost. Pri natančnih aplikacijah s časom cikla več kot štiri sekunde je e-mac pogosto najbolj varčna rešitev na področju električnih strojev za brizganje. Avtomatizacija dodatno prispeva k zelo majhnemu tlorisu. Linearni robot ENGEL viper 20 odstrani 64 izdelkov iz orodja in jih prenese v integrirano kompaktno celico za odlaganje.

  Pametna pomoč povečuje stalnost procesov

   Na željo stranke lahko ENGEL dobavi proizvodnje celice, ki so natančno prilagojene aplikaciji in poleg stroja za brizganje in avtomatizacije vključuje tudi rešitve za digitalizacijo in mreženje. Na primer, za izdelavo konic pipet je proizvodnja enota opremljena z inteligentnim asistenčnim sistemom za uravnavanje teže (iQ weight control) in nadzorom pretoka (iQ flow control).

  Medtem ko iQ weight prilagaja prostornino taline za vsak brizg in tako zagotavlja visoko kakovost oblikovanih izdelkov, iQ flow samodejno prilagodi temperaturne razlike v tokokrogu hladilne vode. Da je to mogoče, program uporabi izmerjene vrednosti določene s sistemom e-flomo. Rezultat je konstantna kontrola temperature in bistveno boljša energetska učinkovitost, saj se hitrost črpalk v strojih ENGEL po potrebi samodejno nadzira s sistemom e-temp.

   

  Spremlajte novosti podjetja ENGEL tudi na družabnih omrežjih!