Lakara
 • ENGEL Packaging day 2019 v Šanghaju
  5.06.2019

  Učinkovita proizvodnja embalaže

   

  Schwertberg, Austrija – maj 2019

  Sredi aprila se je več kot 80 udeležencev zbralo na dogodku Engel Packaging day 2019 v Šanghaju. Namen dogodka je bil pogovor o aktualnih trendih in predstavitev najnovejših tehnologij. Proizvajelec strojev za brizganje ENGEL je v živo predstavljal inovativne in pametne rešitve za učinkovito proizvodnjo embalaže.

  “Na Kitajskem se pričakovani standardi glede kakovosti izdelkov in s tem tudi pakiranja ves čas zvišujejo, še posebno v živilski industriji. Zaželeno je posebno oblikovanje in dodatne funkcije, naprimer kakovostna dekoracija z vlaganje folije v orodje. Večbarvne ter večkomponentne aplikacije pokrovčkov za živila in neživila so prav tako vedno bolj popularne. Embalažni sektor je stabilno tržišče, ki nenehno raste in se razvija, znotraj  Kitajske industrije plastike je proizvodnja embalaže pomemben segment z zelo specifičnimi zahtevami” pravi Kurt Hell, direktor ENGLOVE poslovne enote packaging za Azijsko tržišče.

  Jutro se je začelo z zanimivimi predstavitavmi podjetja ENGEL in partnerji Pass Card, Wetec, Borouge and Verstraete, ter dolgoletni ENGLOV kupec podjetje Menshen.

  Dogodek se je nadaljeval v popoldanskem času s predstavitvami v živo na lokaciji podjetja ENGEL v Šanghaju, kjer so prikazali ekonomično in učinkovito proizvodnjo dvodelnega lončka za jogurt z dekoracijo IML na povsem električnem brizgalnem stroju e-mac 180. Dvognezdno visoko natančno orodje podjetja Pass Card s toplokanalnim sistemom in hitra avtomatizacija podjetja Wetec sta delo Tajvanskih podjetij in plod evropsko-azijskega sodelovanja.

  Združevanje znanja in izkušenj

  ENGEL je vzpostavil globalno mrežo sistemskih partnerjev da bi s tem ustvaril rešitve na enem mestu za lastno avtomatizacijo in procesno tehnologijo skupaj z drugimi perifernimi enotami in orodji. ENGEL, Pass Card in Wetec so združili svoje strokovno znanje in izkušnje na področju embalaže, da bi ustrezne sistemske rešitve prilagodili specifičnim potrebam predelovalcev v Aziji. S sodelovanjem z lokalnimi dobavitelji lahko ENGEL zagotovi visoko stroškovno učinkovitost tudi pri najzahtevnejših aplikacijah, pri tem pa ohranja kratke dobavne roke. »Na Kitajskem je vedno večje povpraševanje po integriranih sistemskih rešitvah,« poroča Hell. »Zlasti avtomatizacija procesov postaja vse pomembnejša.«

  V drugi predstavitvi v živo je ENGEL predstavil proizvodnjo zamaškov na brezvodilnem stroju victory, impresivna demonstracija kako brezvodilna zapiralna enota še posebej povdari učinkovitost proizvodnih procesov. To leto zaznamuje 30-ta obletnica ENGEL brezvodilne tehnologije.

   

  ENGEL je demonstriral kako se lahko ekonomično in učinkovito proizvaja dvoprekatni lonček za jogurt skupaj z IML dekoracijo na povsem električnem brizgalnem stroju e-mac 180.

  Udeleženci so z velikim zanimanjem spremljali žive predstavitve v obratu za proizvodnja velikih strojev v Šanghaju.

  Slike: ENGEL

   

   

  ENGEL AUSTRIA GmbH

  ENGEL je eno vodilnih globalnih podjetij za proizvodnja strojev za brizganje plastike.

  Danes skupina ENGEL kot samostojni proizvajalec, nudi popoln razpon številnih tehnologij predelave plastike: brizgalne stroje za predelavo termoplastov in elastomerov skupaj z roboti, s posameznimi komponentami, ki so na trgu konkurenčne in uspešne tudi kot samostojne enote.

  Z devetimi proizvodnimi lokacijami v Evropi, Severni Ameriki in Aziji (Kitajska in Koreja), s predstavništmi in zastopništvi v več kot 85 državah, ENGEL strankam ponuja odlično globalno podporo novih tehnologij in najnaprednejših proizvodnih sistemov, ki jo potrebujejo za tekmovanje in uspeh.

  Kontakti za novinarje:
  Ute Panzer, Podpredsednik Marketinga in Komunikacij, ENGEL AUSTRIA GmbH,
  Ludwig-Engel-Straße 1, A-4311 Schwertberg/Austria,
  Tel.: +43 (0)50/620-3800, Fax: -3009, E-mail: ute.panzer@engel.at

  Susanne Zinckgraf, Direktorica za stike z javnostjo, ENGEL AUSTRIA GmbH,
  Ludwig-Engel-Straße 1, A-4311 Schwertberg/Austria
  PR-Office: Theodor-Heuss-Str. 85, D-67435 Neustadt/Germany,
  Tel.: +49 (0)6327/97699-02, Fax: -03, E-mail: susanne.zinckgraf@engel.at

  Kontakt za bralce:
  ENGEL AUSTRIA GmbH, Ludwig-Engel-Straße 1, A-4311 Schwertberg/Austria,
  Tel.: +43 (0)50/620-0, Fax: -3009, E-mail: sales@engel.at

   

  Pravno obvestilo:

  Skupna imena, trgovska imena, imena izdelkov in podobni citati v tem sporočilu za javnost, so zaščitene z avtorskimi pravicami. Vključujejo lahko tudi blagovne znamke in so kot take zaščitene, ne da bi bilo to posebej poudarjeno.

  www.engelglobal.com