Lakara
 • Dobrodošli na Fakumi 2018
  27.08.2018

  Dobrodošli na sejmu Fakuma 2018!

  Fakuma 2018: ENGEL e-cap s še boljšimi zmogljivostmi

  Ultra kratki časi ciklov z maksimalno učinkovitostjo in kvaliteto

   

  Schwertberg, Avstrija – julij 2018

  Na sejmu Fakuma, od 16. do 20. oktobra v Friedrichshafnu v  Nemčiji, bo ENGEL prikazal kako še dodatno skrajšati čase ciklov v proizvodnji pokrovčkov. Za izdelavo 26 mm pokrovčka z varovalnim robom iz HDPE-ja  in s ciklom krajšim od 2 sekund v realnih proizvodnih pogojih, se bo uporabljal popolnoma električni stroj Engel e-cap 2440/380.

   

  Optimizirani profili gibanj omogočajo večjo proizvodnjo: Engel e-cap 380 s 3.800 kN zapiralne sile, zagotavlja suhi cikel 1,4 sekunde.

  ENGEL E-cap je edini popolnoma električen stroj za izdelavo pokrovčkov na trgu z zapiralno silo vse do 4.200 kN. Istočasno pa je najvarčnejši električni stroj v svojem razredu. Kljub visoko zmogljivi proizvodnji bo e-cap ob predstavitvi na Fakumi za predelavo kilograma plastičnega granulata porabil samo 0,4kWh električne energije.

   

   

  Integrirane sistemske rešitve za popolni izkoristek

  Na sejmu bo uporabljeno 72 gnezdno orodje od z-moulds (Dornbirn,Avstrija). Razstavni eksponat bo od periferije opremljen s sušilcem na suhi zrak od Blue Air Systems (Kundl, Avstrija) in nadzornim sistemom s kamero od IMDvista (Brügg, Švica). Kot ponudnik sistemskih rešitev, ENGEL po vsem svetu dobavlja popolnoma integrirane in avtomatizirane proizvodne celice. Maksimalno učinkovitost in minimalno skupno porabe električne energije dosežemo v primeru, ko so brizgalni stroj, orodje in periferni sistemi pravilno koordinirani že od samega začetka projekta.

  Poleg energijske učinkovitosti, popolnoma električen stroj e-cap odlikuje tudi ekstremna natančnost. To zagotavlja največje možno število dobrih kosov, tudi pri proizvodnji zahtevnih tankostenskih pokrovčkov.

   

   

  ENGEL na Fakumi 2018: Hala A5, razstavni prostor 5204

  Največja zmogljivost ob minimalni porabi električne energije. Na Fakumi 2018 bo postavljen popolnoma električen e-cap 380, ki bo proizvajal 26 mm pokrovčke z varovalnim robom v času cikla pod 2 sekundi.

  Glede oblike, so pokrovčki dosegli spodnjo limitno težo, zato se od brizgalnega stroja za izdelavo zahteva še večja natančnost in ponovljivost.

   

  Slike: Engel

   

   

  ENGEL AVSTRIJA GmbH

  ENGEL je eden izmed vodilnih globalnih proizvajalcev strojev za predelavo plastičnih mas. Danes ENGEL Group kot dobavitelj iz enega vira ponuja celoten rang  tehnologij za predelavo plastičnih mas: brizgalne stroje za termoplaste in elastomere skupaj z avtomatizacijo, s posamičnimi komponentami, ki so konkurenčni in uspešni na trgu. Z devetimi proizvodnimi lokacijami v Evropi, Severni Ameriki in Aziji (Kitajska in Koreja), in s hčerinskimi podjetji in predstavništvi v več kot 85 državah, ENGEL svojim strankam ponuja odlično globalno podporo, ki je potrebna za konkurenčnost in za uspeh novih tehnologij in vodilnih visokotehnoloških proizvodnih sistemov.

   

  Kontakt za novinarje:

  Martin Streicher, Podpredsednik globalnega marketinga, ENGEL AUSTRIA GmbH, Ludwig-Engel-Strasse 1, A-4311 Schwertberg, Austria,

  tel.: +43 (0)50 620-3800, fax: -3009, e-mail: martin.streicher@engel.at

   

  Susanne Zinckgraf, Stiki z javnostjo, ENGEL AUSTRIA GmbH, Ludwig-Engel-Strasse 1, A-4311 Schwertberg, Austria

  PR Office: Theodor-Heuss-Strasse 85, D-67435 Neustadt, Germany,

  tel.: +49 (0)6327 97699-02, fax: -03, e-mail: susanne.zinckgraf@engel.at

   

  Kontakt za bralce:

  ENGEL AUSTRIA GmbH, Ludwig-Engel-Strasse 1, A-4311 Schwertberg, Austria,

  tel.: +43 (0)50 620-0, fax: -3009, e-mail: sales@engel.at

   

  www.engelglobal.com